ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Καλωσήρθατε στο freshnews.gr!

Fresh News | Φρέσκα Νέα απο την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

Τραγωδία στο Ιράν: 19 νεκροί και 15 τραυματίες από τη βύθιση του πλοίου μετά το λάθος στην εκτόξευση πυραύλου

ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Ιράν: 19 νεκροί και 15 τραυματίες από τη βύθιση του πλοίου μετά το λάθος στην εκτόξευση πυραύλου

Άλλο ένα τραγικό δυστύχημα από λάθος χειρισμό σημειώθηκε την Κυριακή στο Ιράν με φρεγάτα να βυθίζει πλοίο μεταφοράς υλικού κατά τη διάρκεια άσκησης ξυπνώντας μνήμες από την κατάρριψη αεροσκάφους της Ukranian Airlines με 176 νεκρούς από δύο πυραύλους που εκτόξευσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, την οποία και τότε η Τεχεράνη είχε αποδώσει σε ανθρώπινο λάθος.

Αυτή τη φορά το λάθος έγινε το απόγευμα της Κυριακής με την πρόωρη εκτόξευση υπό δοκιμή πυραύλου από τη φρεγάτα Jamaran σε στόχο από τον οποίο δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί το πλοίο Konarak.

Το πρωί της Δευτέρας το ιρανικό πολεμικό ναυτίκο ανακοίνωσε 19 νεκρούς και 15 τραυματίες.

Δείτε βίντεο από τη μεταφορά νεκρών και τραυματιών

Οι πληροφορίες για τον λάθος χειρισμό έχουν ήδη προκαλέσει επικρίσεις κατά της κυβέρνησης. Χαρακτηριστική η ανάρτηση του δημοσιογράφου Μαζίαρ Χοσραβί ο οποίος έγραψε ότι «η εκτόξευση πυρών κατά του δικού σου στόχου, ανεξάρτητα αν είναι στρατιωτικός ή όχι, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι θέμα ανθρώπινου λάθους. Είναι μια καταστροφική αποτυχία διαχείρισης και εντολών».

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην θάλασσα του Ομάν κοντά στην ιρανική πόλη Τζασκ. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί συχνά θέρετρο ασκήσεων του ιρανικού πολεμικού ναυτικού αφενός για να δοκιμάσει νέα όπλα και αφετέρου για να κάνει επιδείξη των δυνατοτήτων του στρατεύματός του.

Οι σοροί των νεκρών έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην πόλη Τσαχμπαχάρ και η επιχείρηση για τον εντοπισμό των τουλάχιστον 20 αγνοούμενων είναι σε εξέλιξη, είπαν στους ΝΥΤ πηγές από το Ιράν.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Telegram ο πύραυλος πέτυχε το Konarak στην πρύμνη καθώς δεν είχε απομακρυνθεί εγκαίρως από τον στόχο που είχε ποντίσει στη θάλασσα.

Η φρεγάτα Jamaran θεωρείται η «υπηρεφάνεια» του στόλου του Ιράν με τον Αγιοταλά Αλί Χαμενεΐ να δίνει το παρών στο πρώτο της ταξίδι το 2010 σε μια ασυνήθιστη κίνηση.

Continue Reading
Μπορείτε επίσης να δείτε...

Περισσότερα απο ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΝΩ