ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Καλωσήρθατε στο freshnews.gr!

Fresh News | Φρέσκα Νέα απο την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

Έξι κρούσματα κορωνοϊού στον Βόλο σε 24 ώρες – Πέντε νεαροί με μεγάλη κοινωνικότητα σε κλαμπ και μπαρ

ΕΛΛΑΔΑ

Έξι κρούσματα κορωνοϊού στον Βόλο σε 24 ώρες – Πέντε νεαροί με μεγάλη κοινωνικότητα σε κλαμπ και μπαρ

Νέοι άνθρωποι είναι καθημερινά τα κρούσματα κορωνοϊού στον Βόλο, γεγονός που αποδίδεται στις συνθήκες συγχρωτισμού από την χαλάρωση των μέτρων και η διασπορά είναι ραγδαία. Δύο νέοι άνθρωποι 25 χρονών, εργαζόμενοι σε δημοφιλέστατα κλαμπ του Βόλου – ο ένας ως ντι τζει και ο δεύτερος ως μάγειρας- διέσπειραν τον κορωνοϊό σε τρεις φίλους τους ηλικίας 19, 26 και 28 ετών. Τα δείγματα των τριών νεαρών εκδόθηκαν χθες το αργά το απόγευμα και στο Πανεπιστημιακό σήμανε συναγερμός γιατί και οι τρεις δήλωσαν στους γιατρούς πως είχαν μεγάλη κοινωνικότητα με καθημερινή παρουσία σε κλαμπ και καφέ.

Ένας 25χρονος, εργαζόμενος σε δημοφιλές κλαμπ των Παλαιών ήταν από προχθές βράδυ το νέο «θύμα» και σε καραντίνα βρίσκεται ο ίδιος και η οικογένειά του. Κορωνοϊός «χτύπησε» και 25χρονο μάγειρα σε επίσης δημοφιλές «στέκι» και το τεστ είναι θετικό με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη κινητοποίηση για τεστ στους συναδέλφους του. Οι δύο νεαροί φέρονται ως υπεύθυνοι για τη διασπορά σε τρία ακόμη άτομα , τα οποία έχουν δημιουργήσει έναν γρίφο γύρω από το ζήτημα της ιχνηλάτησης καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όπως επίσημα ενημέρωσε το πανεπιστημιακό και τα τρία νέα κρούσματα είναι φίλοι των δύο 25χρονων νεαρών.

Ο Βόλος καταγράφει πλέον ενεργά κρούσματα με πηγή μόλυνσης που αποδίδεται στον συγχρωτισμό. Αρνητικά είναι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε η οικογένεια του 25χρονου εργαζόμενου στο κλαπμ στα Παλιά, αλλά θα γίνουν επαναληπτικά τις επόμενες ημέρες στους γονείς και τον αδελφό του. Αρνητικά είναι τα τεστ και των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στις εγκαταστάσεις της Χατζηαργύρη ενώ σε τεστ υποβάλλονται και οι εργαζόμενοι σε γνωστό κλαμπ όπου εργαζόταν ο 25χρονος μάγειρας.

Θετική στον κορωνοϊό εντοπίστηκε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και η σύζυγος του 57χρονου ταχυδρόμου, που επίσης είχε βρεθεί θετικός στον ιό. Σημειώνεται ότι θετική είναι και η κόρη του.

Στο μεταξύ, αρνητικός σε κορωνοϊό είναι 57χρονος αυτοκινητιστής στον Βόλο, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η οικογένειά του από τον ΕΟΔΥ. “Το εργαστήριο στον Βόλο μας ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του και ο ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε πως είναι αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ. Μέσα στην ανησυχία μας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την καχυποψία του κόσμου. Ευτυχώς όλα είναι καλά και πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια”, τόνισαν τα παιδιά του 57χρονου, ωστόσο ο προβληματισμός για την εγκυρότητα των τεστ που γίνονται στον ιδιωτικό τομέα ήταν κυρίαρχος χθες, μετά την «συγγνώμη» στον 57χρονο από το εργαστήριο.

Την ίδια ώρα την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εκφράζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Τσιάμης που ζητά την αγορά μοριακού αναλυτή από το Νοσοκομείο του Βόλου, αίτημα που ενισχύει με ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Α. Μεϊκόπουλος. Ο κ. Τσάμης ζητά μέτρα και στις εκκλησίες όπου κυριαρχεί ο συνωστισμός και γίνεται μετάληψη.

«Ανησυχούμε για την αύξηση των κρουσμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και επέμεινε πως είναι αδιανόητο να μην διαθέτει το Νοσοκομείο μοριακό αναλυτή για τεστ.

Στο μεταξύ, μαζικά τεστ εκτός από τη ΔΕΥΑΜΒ, έγιναν και στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου όλα ήταν «καθαρά» και στα αεροδρόμια Σκιάθου και Αγχιάλου δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αναφέρει ότι με πρωτοβουλία του και για την προστασία του προσωπικού, αλλά και των μελών του, αποδέχθηκε πρόσκληση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για δειγματοληπτικό έλεγχο covid-19.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο Επιμελητήριο και κατόπιν τεστ που έγιναν στο προσωπικό, με δείγματα που ελήφθησαν από όλους τους εργαζομένους, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για όλα τα δείγματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζεται μέσω του info@cci-magnesia.gr, ενώ τα μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να εξυπηρετηθούν και από την Υπηρεσία, προσερχόμενοι πάντα με μάσκα, σύμφωνα και με τις τελευταίες υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στη λίστα του ΕΟΔΥ, βρίσκονται σε πρώτη φάση και άλλες υπηρεσίες με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Επίσης στην πρόσληψη 8 συμβασιούχων οδηγών και ισάριθμων νοσηλευτών προχωράει στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ για την στελέχωση Κινητών Ομάδων Υγείας.

Πρόκειται για συμβασιούχους με τρίμηνη απασχόληση και δυνατότητα απασχόλησης τριών επιπλέον μηνών.

Continue Reading
Μπορείτε επίσης να δείτε...

Περισσότερα απο ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΝΩ