ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Καλωσήρθατε στο freshnews.gr!

Fresh News | Φρέσκα Νέα απο την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

Εκτινάχθηκαν στα 43 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλία – 7 στην περιοχή του Βόλου

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτινάχθηκαν στα 43 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλία – 7 στην περιοχή του Βόλου

Εκτινάχθηκε στα 43 ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στη Λάρισα, φθάνοντας τα 31 συνολικά, ενώ στην περιοχή του Βόλου διαπιστώθηκαν 7 νέα κρούσματα. Τα 6 από αυτά, εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας – πέντε σε ιδιωτικό εργαστήριο και ένα στο Γ.Ν. Βόλου – ενώ ένα κρούσμα αποτελεί επαφή κρούσματος παλαιότερου κρούσματος και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης. Όπως έγινε γνωστό, τα έξι από τα επτά κρούσματα προέρχονται από το περιβάλλον του Βολιώτη γυναικολόγου – μαιευτήρα που νόσησε από κορωνοϊό. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τους γονείς του, την σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά, καθώς και για ένα ακόμη άτομο από το ευρύτερο περιβάλλον του, που εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Στην υπόλοιπη Θεσσαλία:

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 31 νέα κρούσματα Covid-19.
Τα 15 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (15/10/2020)-(16/10/2020)-(17/10/2020)- (20/10/2020) και προέκυψαν οκτώ κατόπιν ιχνηλάτησης, δύο κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο και πέντε κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Λάρισας, ενώ 13 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας – επτά σε ιδιωτικά εργαστήρια, δύο στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και τέσσερα στο Γ.Ν. Λάρισας. Επίσης, 3 κρούσματα δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκαν δύο σε ιδιωτικά εργαστήρια και ένα στο Γ.Ν. Λάρισας.

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid-19.
Τα 2 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο και ένα στο Γ.Ν. Τρικάλων ενώ 1 ακόμη κρούσμα αποτελεί στενή επαφή κρούσματος (18/10/2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid-19.
Το 1 κρούσμα εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας, ενώ 1 ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος (17/10/2020)και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης.

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Continue Reading
Μπορείτε επίσης να δείτε...

Περισσότερα απο ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΝΩ