ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Καλωσήρθατε στο freshnews.gr!

Fresh News | Φρέσκα Νέα απο την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

Εφιαλτικά νούμερα στη Μαγνησία: 147 κρούσματα σε 24 ωρες -Ποιες είναι οι εστίες

ΕΛΛΑΔΑ

Εφιαλτικά νούμερα στη Μαγνησία: 147 κρούσματα σε 24 ωρες -Ποιες είναι οι εστίες

Ένας ειδικός γιατρός, μια ειδικευόμενη και ένας βιοχημικός βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ στο Νοσοκομείο έχουν γίνει σε ένα 24ωρο δέκα θετικοί έλεγχοι σε κορωνοϊό. Στα δέκα κρούσματα προστίθενται ακόμη 53 που εντοπίστηκαν στο Πανεπιστημιακό όπου εστάλησαν δείγματα για εξέταση. Από τα 53 τα 15 νέα αφορούν στην ομάδα του ΝΠΣ. Συνολικά τα κρούσματα που καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο στον Βόλο είναι 147 , δηλαδή όσα εντοπίστηκαν στο Πανεπιστημιακό, στα σχολεία, στα ιδιωτικά εργαστήρια και στα rapid test. Η θετικότητα του κορωνοϊού στην κοινότητα κυμαίνεται στο υψηλό ποσοστό του 9%-10%. Έχουν εντοπιστεί κρούσματα στο 4ο Εσπερινό Νέας Ιωνίας , 8ο ΓΕΛ και τρεις καθηγητές εντοπίστηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού. Κρούσματα επίσης καταγράφηκαν στο Μουσικό Σχολείο και το 3ο Γυμνάσιο καταγράφει δύο κρούσματα. Κρούσμα εντοπίστηκε χθες και σε τράπεζα του Βόλου αλλά και στην περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με τους εργαζόμενους να ζητούν μαζικά τεστ.

88 θετικά κρούσματα από τα rapid σε 48 ώρες
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διενέργειας των rapid tests. Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα rapid test για Covid_19 που προέκυψαν έχουν ως εξής:
Βόλος: Πέμπτη 05/11/2020: Έκαναν τεστ 350 άτομα και βγήκαν θετικά τα 30.
Παρασκευή 06/11/2020: Έκαναν τεστ 350 άτομα και βγήκαν θετικά τα 34.
Δηλαδή, από τα 700 άτομα τα 64 βγήκαν θετικά.
Ν.Ιωνία:
Πέμπτη 05/11/2020: Έκαναν τεστ 186 άτομα και βγήκαν θετικά τα 13.
Παρασκευή 06/11/2020: Έκαναν τεστ 200 άτομα και βγήκαν θετικά τα 11.
Δηλαδή Από τα 386 άτομα τα 24 βγήκαν θετικά.
Συνολικά λοιπόν από τα 1.086 άτομα που έκαναν τεστ τα 88 βγήκαν θετικά.
Ανάλυση των αποτελεσμάτων θα γίνει από την Πνευμονολογική κλινική του κ. Γουργουλιάνη.

Καθαρίστριες μεταφέρονται στα δημοτικά
Αναδιάταξη των μαθητών στα σχολεία ζητούν εκπαιδευτικοί και η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βόλου Γεωργία Μπουντού-Τοκαλή, ανέφερε ότι επικοινωνούν μαζί της αρκετοί διευθυντές σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου υπάρχουν κρούσματα, ενώ μαθητές σχολείων που έκλεισαν λόγω κορωνοϊού υποβλήθηκαν χθες σε rapid στο ΚΑΠΗ Θεόφιλος.
Σύμφωνα με την ίδια, το Τμήμα Παιδείας έχει ξεκινήσει την προετοιμασία προκειμένου από Δευτέρα κάποιες από τις καθαρίστριες που απασχολούνται στα Γυμνάσια και στα Λύκεια να μετακινηθούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας (δημοτικά και νηπιαγωγεία) για να ενισχυθεί η καθαριότητα τις τρεις εβδομάδες.
Παράλληλα θα ξεκινήσουν νέες απολυμάνσεις στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία του Δήμου, που θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Σε δηλώσεις της η κ. Μποντού δεν απέκλεισε το γεγονός να μοιραστούν μαθητές από δημοτικά σχολεία στα γυμνάσια και λύκεια για να αποσυμφορηθούν ακόμη περισσότερο τα τμήματα. «Είμαι θετική σε αυτή την κατεύθυνση στο πλαίσιο της πρόληψης. Ήδη δέχθηκα αίτημα από ένα σχολείο της Δευτεροβάθμιας το οποίο λόγω γειτνίασης μπορεί να επεκταθεί στο γειτονικό γυμνάσιο και να χρησιμοποιεί κάποιες αίθουσες. Πρέπει όμως να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις όπως η γειτνίαση των σχολείων».

Continue Reading
Μπορείτε επίσης να δείτε...

Περισσότερα απο ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΝΩ