ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Καλωσήρθατε στο freshnews.gr!

Fresh News | Φρέσκα Νέα απο την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

O πρώτος άνθρωπος με εμφανή αναπηρία που παρουσίασε δελτίο καιρού στο BBC

PLUS

O πρώτος άνθρωπος με εμφανή αναπηρία που παρουσίασε δελτίο καιρού στο BBC

Παρουσιάστρια με αναπηρία: Η πρώτη που παρουσίασε δελτίο καιρού στο BBC

Παρουσιάστρια με αναπηρία : Ας πούμε ότι χαζεύοντας τηλεόραση έπεφτες πάνω στην συγκεκριμένη εικόνα. Το πιο πιθανό είναι να σκεφτόσουν: «Τι περίεργο, έχουν βάλει να παρουσιάσει το δελτίο καιρού, μια γυναίκα χωρίς ένα χέρι». Τι όμως πραγματικά είναι το περίεργο;

Μάλλον το γεγονός, πως στα τόσα χρόνια τηλεόρασης, έχει αργήσει πάρα πολύ αυτό το γεγονός. Ευτυχώς όμως κάποια πρώτα βήματα έχουν κάνει δειλά την εμφάνιση τους.

Πρόκειται για την Lucy Martin, ετών 29.
Και γράφει την δική της ιστορία, ως η πρώτη ‘’με αναπηρία’’ που παρουσιάζει δελτίο καιρού.

Παρουσιάστρια με αναπηρία: Η πρώτη που παρουσίασε δελτίο καιρού στο BBC

Την στιγμή που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην τηλεόραση, ούτε κάποιον που να έχει απλά έναν επίδεσμο στο χέρι… σημαίνει πως έχουμε πολύ ακόμη δρόμο μπροστά. Σε οτιδήποτε σχετίζεται με τις ευκαιρίες και την ισότητα των ατόμων με ιδιαιτερότητες.

Η Lucy έψαξε πολύ. Και τελικά βρήκε μια αγγελία του BBC για ανθρώπους με αναπηρία, που ενδιαφέρονται για την μετεωρολογία και το περιβάλλον.

Τι και αν γεννήθηκε με μισό το δεξί της χέρι, ποτέ δεν αισθάνθηκε να την εμποδίζει κάτι από το να πετύχει όσα ήθελε. Ένα ακόμη τρανταχτό παράδειγμα θέλησης και δύναμης. Από μικρή έκανε ότι και τα άλλα παιδιά της ηλικία της.

Παρακολούθησε το δελτίο καιρού της παρουσιάστριας με αναπηρία

Οι γονείς της, της πρότειναν να τοποθετήσει πρόσθετο χέρι. Αλλά εκείνη επέλεξε να το αφήσει και τις δυο φορές. Το θεώρησε άβολο, βαρύ και αχρείαστο.

 

Έχει πτυχίο στην γεωγραφία και μόλις έμαθε για την θέση στο BBC, έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη την αίτηση της. Είχε κατά νου, ότι ως δημοσιογράφος με αναπηρία, θα δουλεύει σε κάποιο γραφείο. Ο μεγάλος σταθμός όμως, είχε τελικά άλλα πλάνα για εκείνη. Και εδώ οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας για την πρωτοτυπία του μεγάλου αυτού σταθμού.

Παρά το γεγονός πως η θέση δεν προοριζόταν αρχικά για παρουσιαστή, η Lucy απέδειξε πως να διεκδικείς αυτό που θες.

Continue Reading
Μπορείτε επίσης να δείτε...

Περισσότερα απο PLUS

ΠΑΝΩ