Connect with us

Ζώδια και συγχώρεση: Επτά ζώδια που δεν θα σας συγχωρήσουν ποτέ

Ο πόνος και οι πληγές που κουβαλάμε μέσα μας, είτε επειδή κάποιος μας πόνεσε είτε επειδή εμείς φερθήκαμε άδικα, μας βασανίζει και λειτουργεί ως βάρος στην ψυχή μας και η μόνη λύση για να γιατρευτούμε είναι η συγχώρεση. Όμως το να ζητήσεις συγνώμη και να το εννοείς δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, τουλάχιστον όχι για όλους, όπως και να δεχτεί κάποιος να δώσει άφεση αμαρτιών και να προχωρήσει παρακάτω. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και το «αμάρτημα» που έχει γίνει. Δεν μιλάμε όμως βαριά περιστατικά, αναφερόμαστε στα μικρά λάθη που δημιουργούν μεγάλες κακίες. Κάποια θέματα που μπορεί για κάποιους να είναι μικρά, μπορεί για άλλους να θεωρούνται ασυγχώρητα και έτσι αρχίζουν οι παρεξηγήσεις, οι καβγάδες και τα μούτρα.

Η κατανόηση του φαινομένου της συγχώρεσης δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση όσο πιθανόν πολλοί θεωρούν. Για να διευρύνουμε την κατανόησή μας αυτή θα πρέπει να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε μία σειρά ερωτημάτων και υποθέσεων, όπως: Τι εννοούμε με τον όρο «συγνώμη» ή «συγχώρεση»; Έχουμε όλοι μας το ίδιο πράγμα στο μυαλό μας όταν αναφερόμαστε σε αυτήν; Υπάρχουν άτομα που μπορούν να συγχωρέσουν, ενώ για κάποια άλλα κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο; Μπορούμε να συγχωρήσουμε κάποιον πλήρως; Πέφτουμε στο ίδιο επίπεδο με τον θύτη, εάν ανταποδώσουμε το κακό που μας έκανε; Υπάρχουν όρια στη συγχώρεση; Νιώθει, πράγματι, καλύτερα αυτός που θα μπορέσει να συγχωρέσει κάποιον που του έχει κάνει μεγάλο κακό; Όλα τα ζώδια ξέρουν να συγχωρούν και να δίνουν δεύτερη ευκαιρία;

Ας δούμε ποια είναι η σχέση των ζωδίων που έχουν πάρει διαζύγιο με τη συγχώρεση

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι ένα δύσκολο σημάδι γιατί όταν έχουν διάθεση, κανείς δεν είναι ασφαλής από την οργή του. Αν ο Αιγόκερως αποφασίσει να πάρει εκδίκηση, θα το κάνει με μεθοδικότητα, σχεδιασμό και ελάχιστη συναισθηματική εμπλοκή. Το συναίσθημα θα του έχει τελειώσει, από τη στιγμή που πήρε την τελική απόφαση. Κατόπιν, θα μεταμορφωθεί σε ένα στυγνό εκτελεστή. Ο Αιγόκερως είναι ξεκάθαρος και αμετάκλητος στις αποφάσεις του. Κρίνει βάσει του προσωπικού του συστήματος απονομής δικαιοσύνης. Έφταιξες, θα πληρώσεις. Μπορεί συχνά να επιδεικνύει αξιοθαύμαστη επιείκεια, αλλά αν τα όριά της εξαντληθούν, δεν υπάρχει επιστροφή. Επιπλέον, δύσκολα συγχωρεί. Ακόμα και μετά από την πιο αμείλικτη εκδίκηση, το άτομο που την προκάλεσε εξορίζεται δια παντός από τη ζωή του.

Ιχθείς

Οι Ιχθείς μπορεί να είναι συμπονετικοί και καλλιτεχνικοί, κάνοντας τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είναι ένα εύκολο άτομο, αλλά δεν χρειάζεται πολύ να ξεχαστεί ένας Ιχθείς. Μπορεί να μην το έχεις καταλάβει, αλλά ο γλυκούλης Ιχθύς εύκολα μετατρέπεται σε πιράνχας, αν το φέρουν οι περιστάσεις. Από αυτά που σε κάνουν μεζεδάκι! Όπως και η υπόλοιπη παρέα του στην τριάδα των ζωδίων του Νερού (Καρκίνος και Σκορπιός), ζει μέσα από το συναίσθημα. Αν πληγωθεί, πράγμα που δεν συμβαίνει και τόσο δύσκολα, θα αντιδράσει ανταποδίδοντας το χτύπημα μέσα από μια ενστικτώδη αντίδραση. Έτσι κι αλλιώς, ο λογικός σχεδιασμός δεν είναι το φόρτε του. Αλλά θα το ανταποδώσει τόσο έντεχνα και υπόγεια (ή, το σωστότερο, υποβρύχια) που να μην μπορείς να τον κατηγορήσεις για τίποτα.

Καρκίνος

Αν και ο Καρκίνος δεν θα σε συγχωρήσει ποτέ , δεν θα σε συγχωρήσει ποτέ ενεργά με τον ίδιο τρόπο με τον Αιγόκερω και τους Ιχθείς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα κάνουν μεγάλη παραγωγή γι ‘αυτό. Ο Καρκίνος θεωρείται από τα «δυνατά» ζώδια στο θέμα της εκδίκησης. Τι νόμιζες δηλαδή, ότι θα το αφήσει να περάσει έτσι; Ποιο; Το οτιδήποτε. Γιατί μαζί του το πιο δύσκολο δεν είναι να αντιμετωπίσεις τις τυχόν συνέπειες από την εκδίκησή του, αλλά να μαντέψεις το τι θα μπορούσε να την έχει προκαλέσει. Με την κοινή λογική, αποκλείεται… Όσο τρυφερός και αξιολάτρευτος μπορεί να είναι ο εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου, άλλο τόσο μπορεί να αποδειχθεί πιο αμείλικτος κι από άγγελος της Αποκάλυψης. Και το χειρότερο δεν είναι να φας τη… σπαθιά, αλλά να μην μάθεις ποτέ τον λόγο.


Σκορπιός

Ο τρόπος με τον οποίο ο Σκορπιός δίνει τέτοια έμφαση στο να είναι αληθινός είναι σχεδόν εμμονή – ένα άλλο από τα λιγότερο από αλμυρά χαρακτηριστικά τους. Έτσι, ενώ ο Σκορπιός θα σας συγχωρήσει για μικρές διακρίσεις, αν τους λέτε ψέματα, μπορείτε να περιμένετε να μισείτε και να μισείτε μέχρι το τέλος του χρόνου, επειδή αυτή η εμπιστοσύνη που κάποτε είχαν για εσάς έχει φύγει. Ψέμα στον Σκορπιό και η συγχώρεση δεν θα είναι ποτέ στα χαρτιά. Αν έκανες κάτι που ξυπνά την εκδικητικότητα ενός Σκορπιού, καλύτερα να αλλάξεις όχι απλώς σπίτι/ πόλη/ χώρα /ήπειρο αλλά και πλανήτη. Εκτός αν θες να δοκιμάσεις το μυθικό κινέζικο βασανιστήριο που περιγράφεται ως «σου κόβω ένα-ένα χίλια κομμάτια έτσι που να είσαι ακόμα ζωντανός». Η εκδίκηση του Σκορπιού συγκρίνεται μόνο με κάτι τέτοιο. Είναι βασανιστική, μεθοδική και ατελείωτη. Κι αν πρόκειται για θηλυκό εκπρόσωπο του ζωδίου, πραγματικά δεν θέλεις να τη δεις. Ο συναισθηματικός κόσμος του Σκορπιού είναι οδυνηρά πλούσιος και πολύπλοκος. Αν τον πληγώσεις, θα αντιδράσει σαν το ομώνυμο έντομο, ακαριαία και απίστευτα εύστοχα. Ας πρόσεχες…

Ταύρος

Όταν πρόκειται για συγχώρεση, ο Ταύρος είναι δύσκολος . Από τη μία πλευρά, θέλουν να σας συγχωρήσουν γιατί αυτό που λατρεύει το σταθερό μέρος της προσωπικότητάς τους. Ο Ταύρος μπορεί να είναι ο καρδιακός φίλος, στον οποίο πάντα μπορείς να βασίζεσαι και ο αφοσιωμένος ερωτικός σύντροφος, αλλά αν κάνεις κάτι εις βάρος του γίνεται εκδικητικός και μάλιστα … της μουλωχτής συνομοταξίας. Μπορεί να αφήνει την εντύπωση ότι έχει ενοχληθεί λιγότερο απ’ όσο ένα βόδι από το τσίμπημα αλογόμυγας, αλλά στην πραγματικότητα το έχει σημειώσει στα κατάστιχα των εργασιών προς διεκπεραίωση. Και θα «διεκπεραιώσει» την εκδίκησή του, αργά ή γρήγορα (πιθανότερο το πρώτο από το δεύτερο). Επιπλέον, καθώς ο Ταύρος δύσκολα εμπιστεύεται και εύκολα ξε-εμπιστεύεται, ο «αυτουργός» θα γραφτεί ανεξίτηλα στη λίστα των εχθρών του.


Λέων

Η αδυναμία του Λέοντα να συγχωρήσει προέρχεται από ένα μέρος: υπερηφάνεια. Η υπερηφάνεια μπορεί να είναι μια εξαιρετική ποιότητα σε ένα άτομο έως ότου αισθανθεί ότι έχει αδικηθεί, τότε είναι μια φρικτή ποιότητα. Ο Λέων είναι πάνω απ’ όλα περήφανος και αξιοπρεπής. Και ακριβώς αυτά είναι τα σημεία όπου, αν τον πληγώσεις, δεν σε σώζει τίποτα. Μα τίποτα, λέμε… Θα σε ξεσκίσει, πολύ απλά, και να εύχεσαι να είναι σύντομο. Και να αποτελείται περισσότερο από λόγια παρά από έργα. Η εκδίκηση του Λιονταριού είναι κάτι σαν τσουνάμι. Κάποτε υποχωρεί. Αυτό δίνει στον φταίχτη – ή στα …κομμάτια του, ό,τι έχει απομείνει, τέλος πάντων – την ελπίδα ότι ο Λέων θα τον συγχωρήσει, αφού όμως θα του έχει αποκλείσει δια παντός τη δυνατότητα να επαναλάβει το ατόπημα, όποιο και να ήταν αυτό.

Ζυγός

Στην πραγματικότητα, ο Ζυγός θα μπορούσε ακόμα να διατηρήσει μια φιλία με κάποιον μόνο για εμφανίσεις, ενώ συνέχισε να κρατά μνησικακία μέχρι την ημέρα του θανάτου του . Ο Ζυγός είναι ζώδιο της δικαιοσύνης. Βλάπτοντάς τον χωρίς εκείνος να σε έχει προκαλέσει (που μάλλον δεν θα σου το έχει κάνει), παραβιάζεις κατάφορα αυτή τη δικαιοσύνη. Και το δίκαιο στην προκειμένη περίπτωση είναι να πληρωθείς με το ίδιο νόμισμα. Ή και με συνάλλαγμα – δεν πειράζει, πάντως να πληρωθείς. Έτσι λοιπόν ακόμα και ο Ζυγός, που πάντα αποφεύγει τις συγκρούσεις, σε αυτή την περίπτωση θα αντιδράσει. Μπορεί να μη σε πλακώσει στο ξύλο ή να σε βρίσει μπροστά σε όλο το γραφείο, αλλά με κάποιο έμμεσο, καλομελετημένο τρόπο, ταιριαστό με το ταμπεραμέντο του θα σ’ το ανταποδώσει.
Trending