Connect with us

Γιάννης Ζουγανέλης: «Έπαιρνα το επεισόδιο όσα βγάζει κάποιος το μήνα και έλεγα αν πετύχει θέλω τα πενταπλάσια»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι από τους σημαντικότερους και πιο διακεκριμένους καλλιτέχνες της χώρας. Είναι πολυτάλαντος και έχει ασχοληθεί το ίδιο καλά, τόσο με το τραγούδι, όσο και με την σύνθεση μουσικής, την υποκριτική, το θέατρο και τον κινηματογράφο, αλλά και την τηλεόραση. Έγραψε μουσική για εκατοντάδες θεατρικά έργα, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1956 και είναι παντρεμένος με την Ισιδώρα Σιδέρη, ενώ έχει και μια κόρη, την Ελεονώρα Ζουγανέλη, η οποία διαπρέπει στην ελληνική μουσική σκηνή στην εποχή μας. Οι δύο του γονείς είναι κωφοί, πράγμα που άσκησε επίδραση στο μετέπειτα έργο του, ενώ θείος του ήταν ο διεθνούς φήμης τουμπίστας και συνονόματος Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδοποιός Γιάννης Ζουγανέλης παραχώρησε συνέντευξη σε περιοδικό και μίλησε για το Mega αλλά και τη νέα του σειρά. Ο Γιάννης Ζουγανέλης ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και εξομολογητικός! Μίλησε για τα χρήματα και για τις παλιές καλές εποχές της τηλεόρασης.

Πιστεύετε στο μεταφυσικό στοιχείο που έχει η σειρά «Κομάντα και Δράκοι», στην οποία παίζετε κι εσείς; Έχετε ζήσει κάποια μεταφυσική εμπειρία ;

Πιστεύω απολύτως στη μεταφυσική. Γιατί τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα αντιλαμβανόμαστε στην πεζότητα της καθημερινότητας. Μου έχουν συμβεί πολλά μεταφυσικά πράγματα. Είχα δυο γονείς κωφούς αλλά ήταν τρομερά διορατικοί και προέβλεπαν κάποια γεγονότα. Ο πατέρας μου διαισθανόταν τους σεισμούς πριν καν γίνουν. Κάποτε, βρέθηκα στο Άγιον Όρος και συνάντησα έναν πνευματικό ο οποίος με την εσωτερική του δύναμη άνοιξε μια πολύ βαριά πόρτα! Βλέποντας το αυτό έμεινα έκθαμβος και ανατρίχιασα! Δεν υπήρχε κάποιο τρικ, ήταν μόνο η δύναμη του πνεύματος του. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ενημερωμένος για τη μεταφυσική αλλά έχω νιώσει κάποια πράγματα. Ο Πυθαγόρας έλεγε πως οτιδήποτε φαντάζεται ο άνθρωπος υπάρχει. Δεν μπορεί να φανταστεί ο άνθρωπος κάτι που δεν υπάρχει.

Γιάννης Ζουγανέλης για Mega

Είστε από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν το παλιό Mega και βρίσκεστε πάλι, στην έναρξη του.

Πράγματι, ήμουν στην αρχή του παλιού Mega, με βαρύ φορτίο, πολύ συναίσθημα αλλά και ρίσκο. Δεν μπορώ να πω ότι με πίστευαν πολύ, παρότι είχα ήδη κάνει καριέρα στην τηλεόραση. Εγώ τότε, χρησιμοποιούσα και το συσχετισμό που έχω με τον κόσμο. Μου έδιναν ένα ποσό και έλεγα «ωραία, αν πετύχει θέλω το ποσό αυτό, επί πέντε. Και όχι μόνο…». Έζησα πολυτελώς, συνεργάστηκα με τον μεγάλο συγγραφέα Δημήτρη Νόλλα στο πρόγραμμα, πρότεινα πολλούς ανθρώπους που έγιναν μετά γνωστοί, έκανα πολλές εκπομπές, το «Απίστευτα και όμως ελληνικά», το «Δικό μας άνθρωπο», το «Γεια χαρά Ζούγα». Έπαιξα σε πάρα πολλά σήριαλ και έκανα και το δικό μου σήριαλ, το «Ιερή Οικογένεια».

Στην «Ιερή Οικογένεια» πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Ζουγανέλης και η Τζέσυ Παπουτσή.

Ζητούσατε επί πέντε φορές το αρχικό ποσό… Μιλάμε για ποσά εκατομμυρίων;

Ήταν καλά χρήματα. Έπαιρνα σε ένα επεισόδιο όσα χρήματα βγάζει ένας εργαζόμενος σε ένα μήνα. Εγώ, δεν είμαι άνθρωπος της αποταμίευσης. Ήθελα όμως να μπορώ να φροντίσω την κόρη μου, να φροντίσω, και τον εαυτό μου. Να έχω την άνεση να πάρω ένα βιβλίο, για παράδειγμα. Ναι, έχω κάνει περιουσία και χαίρομαι γι’ αυτό, όχι επειδή είμαι ιδιοκτήτης περιουσίας αλλά επειδή υπάρχει μια παρακαταθήκη στην ύλη.

Τηλεοπτική εκπομπή θα ξανακάνατε;

Από τότε που σταμάτησα το «Φόρτσα Πατρίδα» είχα αρκετές προτάσεις αλλά δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με αυτά που ζητούσαν. Ξέρετε, εγώ δεν είχα ποτέ σχέσεις με έκδοτες κανείς τους δεν με υποστήριξε. Και μερικές φόρες όταν κάποιοι μιλούν για πρωτιές στην τηλεόραση, αισθάνομαι άβολα. Γιατί με έχουν μιμηθεί πάρα πολλοί στο χιούμορ… όποιος έχει μυαλό μπορεί να καταλάβει ποιοι είναι αυτοί. Είμαι ο πρώτος που έκανε σάτιρα στην τηλεόραση. Δημιούργησα σχολή. Ξεκινήσαμε τα «Κουφώματα» μας μιμήθηκαν όλοι, έκανα τα «Απίστευτα και όμως ελληνικά» και ακολούθησαν πολλές εκπομπές. Ναι, εγώ έχω «παρθενογεννήσει» και ακόμα «παρθενογεννώ» και όσο μυστήριο και αν ακούγεται σε κάποιους, εγώ θα το λέω. Πλέον, δε με ενδιαφέρει καθόλου τι λένε, εγώ εισπράττω τρομερή αγάπη. Έχω στα σόσιαλ πάνω από 500 μηνύματα την ημέρα και στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα.
Trending