Connect with us

Ακραίο bullying σε 23χρονο φοιτητή – «Όλοι σε θέλουν νεκρό» έγραψαν στο σπίτι του

Συγκλονίζει το περιστατικό bullying σε βάρος 23χρονου φοιτητή, όπου άγνωστοι έγραψαν, πριν από τέσσερις ημέρες, έξω από τον τοίχο του σπιτιού του με σπρέι «Όλοι σε θέλουν νεκρό».

Τον περασμένο Νοέμβριο ο 23χρονος φοιτητής Βασίλης Τσαρακτσίδης, που έφτασε στο σημείο να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του είχε μιλήσει δημόσια για το bullying που υφίσταται από συμφοιτητές του όταν ήταν στο ΕΚΠΑ.

Η φράση «Όλοι σε θέλουν νεκρό» που έγραψαν άγνωστοι με σπρέι έξω από το σπίτι του, ακουγόταν σε τραγούδι που υπήρχε δημόσια ανεβασμένο στο YouTube μέχρι και πριν 1,5 μήνα, παρόλο που είχαν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες και ο Βασίλης είχε καταγγείλει προ μηνών την υπόθεση στις Αρχές. Το βίντεο αυτό πλέον είναι ιδιωτικό, αλλά ακόμη δεν έχει κατέβει από το Διαδίκτυο.

Ο φοιτητής δήλωσε στα «Φοιτητικά Νέα» πως λόγω των απειλών που δεχόταν από συμφοιτητές του, αναγκάστηκε να αφήσει τη σχολή του και να αλλάξει Πανεπιστήμιο.

Μετά από όλο αυτό το διάστημα και τον φοιτητή να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, σε νέα πόλη, νέο πανεπιστήμιο, μακριά από τα άτομα που του ασκούσαν ακραίο bullying, την προηγούμενη εβδομάδα είδε την σοκαριστική φράση γραμμένη στον τοίχο του σπιτιού του.

Μάλιστα στις αρχές Οκτωβρίου, ο φοιτητής κατέθεσε μήνυση κατά γνωστού ατόμου αλλά δεν έχει προχωρήσει η υπόθεση, όπως δεν έχει προχωρήσει και η διαδικασία της ταυτοποίησης που κατατέθηκε στα μέσα Μαρτίου κατά αγνώστων.

«Το κόκκινο χρώμα παραπέμπει στο αίμα» λέει ο Βασίλης Τσαρακτσίδης σε ανάρτησή του. «Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά, όταν αποφάσισα να μιλήσω δημόσια για όλα όσα μου έχουν συμβεί δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μετανιώνω για τίποτα απ’ όλα όσα είπα και έκανα. Εμένα δεν με σέβονται ας σεβαστούν τουλάχιστον την οικογένεια μου. Μετά από αυτό το να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού είναι αναπόφευκτο», έγραψε στα social media ο 23χρονος ποστάροντας και σχετική φωτογραφία.

Τι λένε οι δικηγόροι του φοιτητή για την νέα «επίθεση»

Με αφορμή αυτήν τη νέα «επίθεση» προς τον Βασίλη, ως συνηγόροι του εγώ -(William Hab)-, όσο και η κ.Σαριπανίδου, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

-Αναπότρεπτα αυτή η κατάπτυστη ενέργεια στον τοίχο του σπιτιού του, προκαλεί υπόνοιες συσχέτισης με την εκκρεμή υπόθεση του cyber bullying, που ήδη έχει δρομολογηθεί δικαστικά και σε πολύ σύντομο διάστημα, μετά το πέρας της διενεργούμενης προκαταρκτικής, αναμένουμε την άσκηση ποινικών διώξεων.
-Το μήνυμα και οι λέξεις που επιλέχθηκαν ακούγονται και στο βίντεο και η επιλογή τους ήταν συνειδητή. Μένει να ερευνηθεί αν σχετίζονται οι ίδιο δράστες ως ηθικοί αυτουργοί ή τρίτα πρόσωπα.
-Άμεσα θα κατετεθεί από μέρους μας έγκληση κατά αγνώστων για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απειλής.
-Τέτοιου είδους θρασύδειλες ενέργειες δεν πτοούν στο παραμικρό, ούτε εμάς ως συνηγόρους, πολλώ δε μάλλον τον Βασίλη και την οικογένεια του, που μέχρι τώρα με αξιοζήλευτη αξιοπρέπεια και σθένος διαχειρίζονται τα τεκταινόμενα και αναμένουν την πολυπόθητη δικαίωση.

πηγη: mama365.gr
Trending