Connect with us

Κωνσταντίνα Αδάµου: «Εζησα δύο χρόνια bullying στο κόμμα Βαρουφάκη»

Η βουλευτής μιλά για τον διετή ψυχολογικό πόλεμο, τις προσβολές, τις απειλές, τον εκφοβισμό, ακόμα και την απαγόρευση να μιλά, αλλά και τις κατηγορίες για την… εγκυμοσύνη της που έζησε στο ΜέΡΑ 25, μέχρι που δεν άντεξε άλλο και ανεξαρτητοποιήθηκε

«Σου απαγορεύω να μιλάς, σε εγκαλώ, σου παίρνω τον λόγο τώρα και δεν θα ξαναμιλήσεις». «Αφού θέλησες να κάνεις παιδί, να μείνεις σπίτι σου. Να παραιτηθείς και να παραχωρήσεις τη θέση σου στον επόμενο. Δεν είμαστε εδώ για να γενοβολάς εσύ». «Ή θα κάνετε αυτά που σας λέμε ή θα σας τελειώσουμε». Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις προσβολές που δέχθηκε η βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου κατά τα δύο χρόνια παραμονής της στο Μέρα25, όπως καταγγέλλει η ίδια. Λιποθυμίες, φωνές, απειλές και εκφοβισμός συνέθεσαν το κλίμα από το οποίο έφυγε -με ανακοίνωσή της- το περασμένο καλοκαίρι.

«Οταν εντάχθηκα στο εν λόγω κόμμα, πίστεψα στα όμορφα στημένα λόγια που διακήρυτταν. Όμως, δύο χρόνια τώρα έγινα παρατηρητής αντιδημοκρατικών, αντισυντροφικών, αντιδεοντολογικών και αυταρχικών συμπεριφορών, που ελάμβαναν χώρα τόσο προς εμένα όσο και προς άλλους συνοδοιπόρους μου. Δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολο να βρει κανείς το δίκιο του». Η πραγματικότητα -σύμφωνα με την ίδια πάντα- ήταν ακόμα χειρότερη απ’ όσο υπονοούσε η ανακοίνωση με την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε. Περιγράφει πώς κάθε φορά που έβλεπε στην οθόνη του κινητού της το τηλέφωνο του κόμματος, η καρδιά της χτυπούσε ανεξέλεγκτα.

Το άγχος της είχε σωματοποιηθεί και επί δύο χρόνια οι παλμοί της είχαν φτάσει τους 120, ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας. «Ηταν ένας αδιανόητος και παρατεταμένος ψυχολογικός πόλεμος». Ακόμα και σήμεραδυσκολεύεται να ανακαλέσει στη μνήμη της την περίοδο εκείνη. «Για μένα το θέμα του ΜέΡΑ25 έχει λήξει. Το άφησα πίσω μου γιατί ήταν πραγματικά ένα απίστευτα τοξικό κλίμα και μία απόλυτα ψυχοφθόρα κατάσταση».

Η εκκίνηση φυσικά δεν προμήνυε τίποτε απ’ όλα αυτά. Ηταν διανθισμένη με καλές προθέσεις και υψηλά ιδανικά. Αν και γεννημένη το 1986, είχε ήδη στην πλάτη της δέκα χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά προτού εμπλακεί στον κεντρικό πολιτικό στίβο. Είχε διατελέσει μέλος περιβαλλοντικών οργανώσεων και δημοτική σύμβουλος. Παρ’ όλα αυτά, δεν ανήκε σε κανένα κόμμα. Τα αντιμετώπιζε με επιφυλακτικότητα. Σε ένα από τα παιχνίδια της τύχης, όμως, και ενώ η Κωνσταντίνα Αδάμου βρισκόταν στο Βερολίνο και κατευθυνόταν προς το σημείο συνάντησής της με φίλους για μπίρες, έγινε μάρτυρας της ίδρυσης του DiEM25. Πέρασε ακριβώς έξω από τη Volksbühne (Λαϊκή Σκηνή) του Βερολίνου. Εκεί ο Γιάνης Βαρουφάκης διακήρυττε το μανιφέστο του κινήματός του για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης.

Πηγή: protothema.gr
Trending