Connect with us

7 απίστευτα ζώα που έσωσαν τις ζωές ανθρώπων και αυτοί πρέπει να τα ευγνωμονούν

Τα ζώα συνυπάρχουν μαζί μας και πολλές φορές ερχόμαστε τόσο κοντά που γίνονται οι καλύτεροι μας φίλοι. Γίνονται σημαντικό κομμάτι της ζωής και της οικογένειάς μας. Μάλιστα, μερικές φορές μπορεί ακόμα και να μας σώσουν την ζωή.

Δείτε παρακάτω 7 απίστευτες ιστορίες ζώων που φέρθηκαν σαν πραγματικοί ήρωες.

7. Κέρι το άλογο


Η Φιόνα Μπόιντ, μια αγρότισσα από την Αγγλία, νόμιζε ότι μια εξαγριωμένη αγελάδα πήγαινε να της κάνει επίθεση και να την σκοτώσει, αλλά ο Κέρι το άλογο πήγε για να την σώσει. Ο Κέρι μπήκε μπροστά στην αγελάδα και την κλώτσησε μέχρι να απομακρυνθεί. Η Φιόνα πιστεύει ότι αν δεν ήταν ο Κέρι, η αγελάδα θα την είχε σκοτώσει.

6. Λεάλα ο σκύλος


H Λεάλα ο σκύλος έσωσε τον νεαρό ιδιοκτήτης της από πνιγμό σε ένα φράγμα. Η οικογένεια είχε βγει για πικ νικ, όταν ο γιος της οικογένειας, ο Ντέιβιντ, εξαφανίστηκε. Λίγο αργότερα άκουσαν την Λεάλα να γαβγίζει. Στην αρχή σκέφτηκαν ότι ήθελε να τους δείξει κάτι, αλλά δευτερόλεπτα μετά είδαν τον γιο τους να επιπλέει με το πρόσωπο προς τα κάτω στο φράγμα. Ο Ντέιβιντ μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο και ανέκτησε τις αισθήσεις του.

5. Λούλου το γουρούνι


Η Λούλου πήρε βραβείο, επειδή έσωσε την ζωή της ιδιοκτήτριάς της από έμφραγμα. Στις 8 Αυγούστου 1998, η Τζο Αν Άλτσμαν ήταν στο τροχόσπιτό της μόνο με τον σκύλο της και την Λούλου το γουρουνάκι.

Η γυναίκα κατέρρευσε και το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να πετάξει το ξυπνητήρι έξω από το τροχόσπιτο για να ειδοποιήσει τον κόσμο να την σώσει. Ο σκύλος άρχισε να γαβγίζει και η Λούλου βγήκε έξω στον δρόμο, τραυματίζοντας τον εαυτό της.

Μετά, ξάπλωσε στο έδαφος προσποιούμενη ότι είναι νεκρή. Όταν σταμάτησε ο πρώτος οδηγός για να την βοηθήσει, η Λούλου τον οδήγησε πίσω στο τροχόσπιτο. Ο οδηγός βρήκε την γυναίκα αναίσθητη και κάλεσε το 166.

4. Νινγκ Νονγκ ο ελέφαντας

Στο καταστροφικό τσουνάμι του 2004, η Άμπερ Όουεν ήταν μόλις 8 ετών και έκανε διακοπές με τους γονείς της στην Ταϊλάνδη. Εκεί έγινε φίλη με τον 4χρονο ελέφαντα Νινγκ Νονγκ με τον οποίο έπαιζαν μαζί στην παραλία. Εκείνη ακριβώς στην στιγμή ξεκίνησε η τραγωδία.

Το νερό άρχισε να εξαφανίζεται. Η μικρή δεν κατάλαβε τι γινόταν, αλλά ο Νινγκ Νονγκ κατάλαβε. Όταν χτύπησε το πρώτο κύμα, ο 4χρονος ελέφαντας άρχισε να τρέχει μακριά από την παραλία με την Άμπερ στην πλάτη του. Όταν χτύπησε το δεύτερο κύμα, η Άμπερ ήταν ήδη ασφαλής στην αγκαλιά των γονιών της.

3. Τζάμπο ο γορίλας


Ο Τζάμπο ο γορίλας είναι ένας ακόμα ήρωας που έσωσε την ζωή του Λεβόν Μερίτ το 1986. Ο Λεβόν βρισκόταν σε διακοπές μαζί με την οικογένεια του στο Τζέρσεϊ. Η οικογένεια πήγε στον ζωολογικό κήπο του Τζέρσεϊ και ο Λεβόν γλίστρησε και έπεσε στο κλουβί του γορίλα.

Ο Τζάμπο ένιωσε πολύ προστατευτικά απέναντι στο παιδί που είχε χάσει τις αισθήσεις του, κάθισε δίπλα του και άρχισε να του χαϊδεύει την πλάτη. Ενώ το παιδί ήταν αναίσθητο στο πάτωμα, ο Τζάμπο οδήγησε την αγέλη του μέσα στο μικρό τους σπίτι. Εκείνη την στιγμή πήγαν οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου να σώσουν τον μικρό. Ο Τζάμπο τιμήθηκε με ένα άγαλμα στον ζωολογικό κήπου του Τζέρσεϊ.

2. Γουίνι η γάτα


Η Γουίνι η γάτα πήδηξε στο στήθος του ιδιοκτήτη της και άρχισε να μιαουρίζει ασταμάτητα μέχρι να ξυπνήσει και να καλέσει το 100. Αν δεν ήταν αυτή η γενναία γάτα, η οικογένεια Κίσλινγκ θα είχε πεθάνει από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.

1.Δελφίνια – διασώστες


Ο 24χρονος Τοντ Έντρις κατάφερε να γλιτώσει από την επίθεση ενός λευκού καρχαρία στην Καλιφόρνια το 2007. Τον έσωσαν μερικά δελφίνια που δημιούργησαν ένα τείχος ανάμεσα σε εκείνον και τον καρχαρία. Ο Έντρις γλίτωσε, αλλά είχε μια τεράστια ουλή στην πλάτη του. Δυστυχώς, όμως, πέθανε σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2016.
Trending