Connect with us

Τι αποκαλύπτει για εσάς και για τον χαρακτήρα σας ο τρόπος που σφίγγετε τη γροθιά σας

“Ο αληθινός χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται από το τι θα έκανε, αν πίστευε ότι δε θα αποκαλυπτόταν ποτέ” είχε πει ο Λόρδος Μακόλεϊ και αναμφίβολα είναι κάτι που ισχύει και δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιληφθούμε στοιχεία του χαρακτήρα μας. Όμως, αυτό που “προδίδει” τα χαρακτηριστικά μας περισσότερο από όλα είναι το σώμα μας. Οι εκφράσεις, οι χειρονομίες ακόμα και ο τρόπος που σφίγγουμε τη γροθιά μας αποκαλύπτουν στοιχεία του χαρακτήρα μας.

Η προσωπικότητα είναι το πρόσωπο στο σύνολο του, ενώ ο χαρακτήρας αφορά ορισμένους τομείς, που υφαίνονται και οργανώνονται από την αρχή της ζωής. Με βάση αυτή τη διάκριση ο χαρακτήρας εμφανίζει εξαιρετική σταθερότητα και τα στοιχεία του δεν αλλάζουν ούτε μεταβάλλονται. Η προσωπικότητα εξελίσσεται ενώ ο χαρακτήρας αποτελεί τη βάση της εξέλιξης.

Δείτε λοιπόν σε ποια κατηγορία ανήκετε σύμφωνα με αυτή την εικόνα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, κάντε το τεστάκι!

Ποιός ξέρει, μπορεί να σας αποκαλύψει κάτι που πιθανόν να ισχύει για εσάς!

1.Eίσαι ο απόλυτος αλτρουιστής!

Τείνεις να βοηθάς τους ανθρώπους ακόμα και αν αυτό μπορεί να σου δυσκολεύει τη ζωή ή την καθημερινότητα. Συνεχώς πασχίζεις να μαθαίνεις νέα πράγματα και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Είσαι φοβερά ενεργητικός και ανυπόμονος.

Οι άνθρωποι σαν και εσένα συχνά αναζητούν απεγνωσμένα την περιπέτεια μέσα από καινούρια πράγματα, αλλά ταυτόχρονα, πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι και εσύ έχεις ανάγκη την ασφάλεια και την προστασία κάποιου. Νιώθεις επίσης έντονα την ανάγκη να ανήκεις και να σε αποδέχονται.

Βέβαια, συχνά συναντάς ανθρώπους που μπορούν να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη σου. Ακόμα και τότε όμως δεν τα παρατάς και συνεχίζεις να δίνεις στους ανθρώπους που αγαπάς την αφοσίωση και την ενέργειά σου. Συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι αυτά που πιστεύεις, ίσως μετά από σκαμπανευάσματα όμως, να είσαι λιγάκι πιο διστακτικός στο να ανοίγεσαι.

2. Είσαι πολύ δημιουργικός άνθρωπος

Είσαι εξωστρεφής και έλκεις πολλά είδη ανθρώπων. Οι φίλοι σου σε αγαπούν για την ειλικρίνειά σου και το κοφτερό σου μυαλό. Έχεις αυτοπεποίθηση και ξέρεις καλά ποιος είσαι και τι ζητάς. Είσαι ευθύς και δίκαιος, κάτι που σε κάνει εκ φύσεως ιδανικό ηγέτη. Ωστόσο, ο φόβος της αποτυχίας συχνά σε αποτρέπει από το να παίρνεις τολμηρές αποφάσεις, παρά όσα σου λέει το ένστικτό σου. Συχνά έχεις ανάγκη να σε επαινούν και να νιώθεις αποδεκτός. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν σταματάς να πιστεύεις στον εαυτό σου ακόμα και αν οι άλλοι λένε ό,τι δεν αξίζεις. Στο κάτω κάτω, είναι πιθανό να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που σε ζηλεύουν και θέλουν την επιτυχία σου.

3.Είσαι ιδιαίτερα χαρισματικός

Το πρώτο πράγμα που θα δείτε σε αυτές τις 5 εικόνες δείχνει την εσωτερική σας ψυχοσύνθεση

Είσαι ευφυής και εύγλωττος, έχεις δηλαδή το λέγειν! Μερικές φορές είσαι ντροπαλός, γι’ αυτό και οι αληθινές σου δυνατότητες δεν είναι εμφανείς σε όλους. Είσαι σκεπτικός και σχολαστικός, αλλά μερικές φορές έχεις υπερβολικές προσδοκίες από τον εαυτό σου και οδηγείσαι μόνος σου στο άγχος.

Είσαι ένας άνθρωπος με όραμα. Οι κοντινοί σου άνθρωποι νιώθουν πολύ άνετα μαζί σου. Μερικές φορές νιώθεις μόνος, αυτό όμως αντιμετωπίζεται εύκολα, αφού γίνεσαι εύκολα κομμάτι μιας ομάδας και ταυτίζεσαι με ευκολία.

Μην φοβάσαι να δείξεις τον εαυτό σου, είσαι υπέροχος!

πηγη: enimerotiko.gr
Trending