Connect with us

Χλόη Λιάσκου: Ο γάμος με τον καθηγητή της, η συνοδεία στα γυρίσματα και η απουσία της μητέρας της από το γάμο

Η χλόη Λιάσκου ήταν το πανέμορφο γλυκό κορίτσι στα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Στην πραγματική της ζωή όμως έκανε αντισυμβατικές επιλογές και αντιμετώπισε ένα μεγάλο δράμα.Αν και έχει συμμετάσχει σε λίγες ταινίες ωστόσο τη θυμόμαστε ως την όμορφη ξανθιά «ενζενί» από τις ταινίες «Κάτι να καίει», «Κορίτσια για φίλημα», «Μερικοί το προτιμούν κρύο». Η ζωή της Χλόης Λιάσκου, όμως δε φαίνεται να κύλησε και τόσο γλυκά, αρχής γενομένης λίγες ημέρες μετά τη γέννησή της , που ο πατέρας της πεθαίνει αφήνοντάς την να μεγαλώσει με τη μητέρα της. Δυστυχώς αυτή δεν ήταν η μοναδική ατυχία.

Την Χλόη Λιάσκου την ανακάλυψε ο Νίκος Κούνδουρος στα 13 της

Η επαφή της με το χώρο του θεάτρου έγινε στα 13 της χρόνια όταν την ανακάλυψε ο Νίκος Κούνδουρος, ο οποίος της έδωσε και το καλλιτεχνικό όνομα Χλόη, ενώ το πραγματικό της όνομα ήταν Καλλιόπη.Ο Κούνδουρος ήταν επίσης εκείνος που την έπεισε να βάψει τα μαλλιά της ξανθά, χρώμα που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα.

«Ο Κούνδουρος είχε έρθει στη σχολή χορού για να δει τον φίλο του τον Θανάση Βέγγο που ετοίμαζε τότε κάτι με τη συμμετοχή κοριτσιών της σχολής. Εγώ ήμουν 13 ετών και με ήθελε για την ταινία «Δάφνις και Χλόη» που μετονομάστηκε σε «Μικρές Αφροδίτες». Για τρία χρόνια κάναμε περίπου 2.000 φωτογραφίσεις και πρόβες. Άργησε, όμως, κι όταν γυρίστηκε η ταινία του εγώ είχα μεγαλώσει και δεν έκανα για τον ρόλο» αναφέρει η ίδια.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο γίνεται στα 16 της χρόνια, στην ταινία «Νόμος 4.000»

«Εγώ σπούδαζα χορό, με είδε ο Βουτσάς και με πήγε στον Φίνο. Είχα όλη την κούραση του σχολείου μαζί με τα γυρίσματα. Δεν ξεμυαλίστηκα» όπως λέει η ίδια. Ο Κώστας Βουτσάς, όπως έχει αναφέρει η Χλόη Λιάσκου σε συνέντευξή της, ήταν εκείνος που την ανακάλυψε, όταν εκείνη σπούδαζε στη σχολή χορού Ζουρούδη. Ο ηθοποιός συνεργαζόταν ήδη με τη Φίνος Φιλμς και την περίοδο εκείνη ο Φιλοποίμην Φίνος, αναζητούσε νέα πρόσωπα για να εμπλουτίσει τη «χρυσή» ομάδα ηθοποιών του. Ο Βουτσάς επισκεπτόταν συχνά τη συγκεκριμένη σχολή χορού, μιας και εκεί φοιτούσε και η τότε κοπέλα του και μετέπειτα σύζυγός του Έρικα Μπρόγερ. Όταν είδε τη Λιάσκου κατάλαβε πώς είχε βρει το πρόσωπο που θα έκανε καριέρα στη Φίνος Φιλμς….

Η Χλόη Λιάσκου ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο σε ηλικία 16 ετών όταν υπέγραψε συμβόλαιο με την Φίνος Φιλμ ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια

Επειδή ήταν ανήλικη, στα γυρίσματα τη συνόδευε πάντα η μητέρα της, η οποία ωστόσο έφερε αντιρρήσεις στην απόφαση της κόρης της να γραφτεί σε Δραματική Σχολή.

Ακολούθησαν συμμετοχές στα περίφημα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ, οπού ξεχωρίζει όχι μόνο για το υποκριτικό της ταλέντο αλλά και για την ομορφιά της.

Όταν τελείωσε το σχολείο η Χλόη Λιάσκου αποφάσισε να φοιτήσει σε Δραματική Σχολή ώστε να γίνει και επίσημα ηθοποιός.

Η απόφασή της βρήκε αντίθετη τη μητέρα της, που τη μεγάλωνε μόνη της και φοβόταν τους κινδύνους του καλλιτεχνικού χώρου.

Ο πατέρας της είχε φύγει από τη ζωή όταν εκείνη ήταν πολύ μικρή και η ηθοποιός μεγάλωσε με τη μητέρα και τη γιαγιά της.

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της το γεγονός ότι δεν γνώρισε τον πατέρα της, της στοιχίζει ακόμα.
Παρά τις δυσκολίες στα παιδικά της χρόνια, η Χλόη Λιάσκου όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω όταν η μητέρα της δεν την άφησε να σπουδάσει ηθοποιός, αλλά παντρεύτηκε και έναν καθηγητή της.
Η μητέρα της θύμωσε τόσο πολύ, που δεν πήγε στο γάμο και η ηθοποιός αναγκάστηκε να πάρει δικαστική άδεια για να παντρευτεί, αφού ήταν ακόμη ανήλικη.

Από τον γάμο της με τον Λάμπρο Κωστόπουλο, απέκτησε δύο παιδιά

Η Χλόη Λιάσκου παρόλο που έγινε μητέρα σε πολύ νεαρή ηλικία, αφοσιώθηκε στην οικογένειά της.

Από το 1971 και για 12 συνεχή χρόνια, εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο ενώ αργότερα το διάστημα 1991-1996, παρουσίαζε στην ΕΡΑ 2, την εκπομπή «Εν αρχής είναι ο έρωτας».
Trending