Connect with us

Δημήτρης Φραγκίογλου: Ο ρόλος του “Χλαπάτσα” που τον κατέστρεψε, το αθόρυβο διαζύγιο και η σχέση με την πρώην σύζυγο

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.Εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα σε ηλικία 18 ετών. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Της: Έπη Τρίμη

Έγινε γνωστός μέσα από την τηλεόραση και τις σειρές όπως: Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του, Της Ελλάδος τα παιδιά, Η Αναγέννηση ενός Έθνους, Οι Απαράδεκτοι, Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή, Cheek to Cheek, Μόνη εξ’ Αμελείας και οι Περιπέτειες της Χριστίνας του Ευγ. Τριβιζά .
Ο Δημήτρης Φραγκίογλου είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη. Ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας «Οι Χρυσοθήρες». Διδάσκει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Κερατσινίου.

Μεταξύ άλλων έγραφε και παρουσίαζε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου την ραδιοφωνική εκπομπή Πάμε Γυρεύοντας – Β! Πρόγραμμα (1984-1985).

Έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κερατσινίου και στο Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Λυκόβρυσης.

Ο «Χλαπάτσας» αποκαλύπτει για πρώτη φορά: «Μετά το σίριαλ έφαγα πόρτα»

Στην αρχή για κάποια χρόνια, για τις παραστάσεις που έπαιζα, τα πράγματα τσούλησαν πολύ εύκολα και αβίαστα, σαν να μου είχε στρώσει κάποιος το χαλί. Αυτό έγινε μέχρι τότε που έκανα το σίριαλ «Της Ελλάδος τα παιδιά», μετά άρχισαν όλα να γίνονται πιο δύσκολα» είχε πει το 2017 ο Δημήτρης Φραγκίογλου.

«Μέχρι τότε δεν είχε χρειαστεί να χτυπήσω κάποια πόρτα. Η μία δουλειά άρχισε να φέρνει την άλλη, έκανα παλιά και ραδιόφωνο, με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, αλλά από το σίριαλ «Της Ελλάδος τα παιδιά» τα πράγματα άρχισαν να γίνονται μονοσήμαντα, ό,τι και να πρότεινα εγώ «έφαγε πόρτα», πιο… πόρτα δεν γίνεται».

Ο ρόλος του Χλαπάτσα στο σήριαλ «Της Ελλάδος τα παιδιά» δεν μου έφερε επιτυχία!

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου είχε πει σχετικά: «Ναι, με ακολουθεί, αλλά νιώθω ότι έχει πάρει το δικό του δρόμο, είναι ένας άλλος άνθρωπος πέρα από μένα, ότι είναι σαν φίλος, σαν γνωστός μου, δεν νιώθω ότι είμαι εγώ. Ο ρόλος ήταν χαρακτηριστικός και μου έχει μείνει ψευδώνυμο, «ο Χλαπάτσας». Με αναγνωρίζουν ακόμα στο δρόμο ως «χλαπάτσα»… Οι νεότεροι, που τα βλέπουν τώρα μέσα από το διαδίκτυο, μπορεί να ξέρουν πολλά περισσότερα για μένα απ’ ό,τι οι παλαιότεροι, που πορεύτηκαν με τη σειρά, κι αυτό είναι εντυπωσιακό. Ο «Χλαπάτσας» δεν μου έφερε επιτυχία.»

Δημήτρης Φραγκιόγλου: «…Τα “τηλεοπτικά χρόνια” ήταν ένα μεγάλο σχολείο…»

Ο καλλιτέχνις είχε πει σχετικά: «Η αποχή οφείλεται, εν μέρει, σε κάποιες συγκυρίες, ωστόσο λειτούργησε υπέρ μου, γιατί με βοήθησε να με επαναπροσδιορίσω ως ηθοποιό και να πάω κόντρα σε κάποιες ευκολίες μου. Για κάποια χρόνια, είναι αλήθεια ότι δεν ήθελα να κάνω τηλεόραση γιατί δεν ήθελα να επαναλαμβάνομαι. Τα “τηλεοπτικά χρόνια” ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα».

Προσωπική ζωή

Ο ηθοποιός έχει κάνει έναν γάμο από τον οποίο έχει πάρει διαζύγιο. Από τον γάμο δεν απέκτησε παιδιά. Ο ίδιος είχε πει σχετικά το 2017: «Έχω μια φυσιολογική κανονική ζωή. Η προσωπική μου ζωή είναι ήρεμη, δεν είναι περιπετειώδης, που να αξίζει να την ξέρει κάποιος. Έχω κάνει ένα γάμο, έχω ένα διαζύγιο, δεν έχω παιδιά. Έχω μια τέλεια σχέση με την πρώην σύζυγό μου, είμαστε φίλοι. Ήταν στο χώρο για λίγο.

Μιλάμε, συνεργαζόμαστε σε κάποια κείμενα. Η τυπική λέξη ενός γάμου από την ουσιαστική απέχει, αλλά σημασία έχει αν κάτι έχει μείνει από μία σχέση. Δεν ξαναπαντρεύτηκα, γιατί το να παντρευτείς δεν λέει κάτι. Μπορεί να ζεις με κάποιον άνθρωπο και να είσαι μια χαρά», λέει στο Λοιπόν ο ηθοποιός. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι μεγάλος για να έχω ένα παιδί τώρα, από τη στιγμή που δεν το έκανα, όταν έπρεπε. Ποτέ δεν ξέρεις, δεν λέω μεγάλα λόγια. Όλα για κάποιο λόγο ισοφαρίζουν κάπου», είχε καταλήξει ο Δημήτρης Φραγκιόγλου.

πηγη: enimerotiko.gr
Trending