Connect with us

Μιχάλης Αεράκης: Τα φτωχικά χρόνια, η πώληση λαχείων στα 12, ο ρόλος στον Σασμό και η αποκάλυψη για τη σειρά

Ο Χανιώτης ηθοποιός φέτος συμμετέχει στη σειρά «Σασμός» όπου υποδύεται τον παππά. Όπως ανέφερε ο κ. Αεράκης, κορμός της σειράς είναι το μυθιστόρημα «Σασμός» – που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Είχε παίξει επίσης στο «Νησί» και στις «Άγριες Μέλισσες», στο «Ουζερί Τσιτσάνης» ενώ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του.

Της: Έπη Τρίμη

Στην σειρά, ο ταλαντούχος ηθοποιός κρατά τον ρόλο του σεβάσμιου γέροντα παπά- Μιχάλη. Μάλιστα όπως εξομολογήθηκε, «είναι λίγο ιδιαίτερος ρόλος για μένα, επειδή ο ο παππούς μου ήταν παπάς και παρακάλεσα την παραγωγή να δώσουν στο ήρωα που υποδύομαι το όνομα του, Μιχάλης. Δηλαδή θα προσπαθήσω ουσιαστικά να ενσαρκώσω τον παππού μου που την δύσκολη εκείνη εποχή συμμετείχε σε σασμούς. Είναι ένας πολύ δύσκολος, απαιτητικός ρόλος. Πρόκειται για έναν λαϊκό παπά, όπως είναι οι παπάδες στην Κρήτη, ειδικά στα ορεινά χωριά που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο, μιλάνε με τον κόσμο, ξέρουν όλα τα μυστικά του χωριού μέσα από τις εξομολογήσεις, προσπαθώντας να εξισορροπήσουν αντίρροπες δυνάμεις και καταστάσεις. Και φυσικά στο τέλος της σειράς ο “παπά Μιχάλης” θα συμμετάσχει στον Σασμό».

Μαζί του συμμετέχει και μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών όπως η Μαρία Τζομπανάκη, ο Δημήτρης Λάλος, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Τάσος Νούσιας και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Να σημειωθεί πως στο παρελθόν ο καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είχε δηλώσει στο izoimetatosxoleio8.weebly.com: «Προσωπικά εμένα ποτέ δεν μου άρεσε η τηλεόραση γιατί το προϊόν το οποίο βγάζει προς τα έξω είναι προϊόν αποχαύνωσης, αλλοίωσης και προσβάλλει την αισθητική του ανθρώπου. Τον κάνει να ξεχνιέται , του περιορίζει τον ελεύθερο του χρόνο. Είναι σαν ένα φάρμακο που κοιμίζει τον εγκέφαλο και πολλές φορές αρνήθηκα να παίξω σε σίριαλ για το συγκεκριμένο λόγο. Και το πιο βασικό είναι ότι όταν είσαι εθισμένος στην τηλεόραση δεν μπορείς να ονειρευτείς. Το όνειρο είναι το χρώμα της ζωής μου. Έχω δικαίωμα να ονειρεύομαι. Κανείς δεν πρέπει να πυροβολεί τα όνειρα του άλλου. Εγώ τα σέβομαι».

«Γεννήθηκα σε φτωχική οικογένεια»
Ο ηθοποιός μιλώντας για τη ζωή του στο izoimetatosxoleio8.weebly.com δήλωσε: «Γεννήθηκα στα Ανώγια (Ρέθυμνο), από φτωχή οικογένεια και καθώς εκείνα τα χρόνια ήταν δύσκολα, κάθε γονιός καλούνταν να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στα παιδιά του. Όταν τελείωσα το σχολείο, περιήλθα σε δύσκολη κατάσταση, αφού αναγκάστηκα να εργαστώ σκληρά σε πολλά πόστα προκειμένου να ενισχύσω οικονομικά την οικογένειά μου. Από το 1967 έως το 1972 εργάστηκα σε νυχτερινά κέντρα στο Ηράκλειο ενώ το 1972 πήγα στην Αθήνα προκειμένου να γίνει καλύτερη η ζωή μου, αφού γνώριζα πως εκεί θα υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες για εργασία. Ήθελα να ασχοληθώ και με το τραγούδι γι’ αυτό και τραγουδούσα σε φίλους και παρέες στην ονομαζόμενη «εποχή της ταβέρνας».

«Από τα 12, πουλούσα λαχεία στο δρόμο»
Ο κ. Αεράκης λόγω των συγκυριών, έφυγε από τη γενέτειρα του, τα Ανώγεια, μόλις στα 11 του χρόνια και ήρθε στο Ηράκλειο, μία πόλη που τον σημάδεψε για πολλούς λόγους αλλά κυρίως για το γεγονός ότι από 12 ετών πωλούσε λαχεία στους δρόμους του Ηρακλείου, πριν φύγει για την Αθήνα, αρκετά χρόνια αργότερα.

«Δεν έζησα την ανεμελιά και τα παιδικά χρόνια καθώς στην ηλικία των 6 ετών άκουσα από τον πατέρα μου ότι φεύγει για τη Γερμανία μετανάστης, γεγονός που με οδήγησε στο να μεγαλώσω απότομα και από τη μια στιγμή στην άλλη….Τίποτα δεν μου έχει χαριστεί στη ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αεράκης στην ιστοσελίδα neakriti.gr.

« Έγινα ηθοποιός γιατί ήθελα να σκάψω προς τα μέσα και να γίνω καλύτερος άνθρωπος,» σκέφτηκε στα 25 του ο Μιχάλης Αεράκης και άλλαξε αμέσως ρότα στη ζωή του.

«Ήθελα να γίνω παπάς, στην ερμηνεία μου αντιγράφω τον παππού μου»
«Ήθελα να γίνω παππάς, είχε μπει όλη αυτή η ιερατική μυσταγωγία μέσα μου. Από πολύ μικρός βοηθούσα τον παππού μου στο ιερό και μου άρεσε. Βέβαια, ο πατέρας μου ο συχωρεμένος…. είχε άλλα όνειρα και σχέδια για τους γιους του…» εξήγησε ο Μιχάλης Αεράκης.

«Να όμως που ήλθε ο καιρός και, έστω κι έτσι… ‘Όταν μου προτάθηκε να παίξω το ρόλο του παππά, ζήτησα, εάν μπορούμε να κάνουμε το όνομά του Μιχάλη, τιμώντας τη μνήμη του ιερέα παππού μου (το όνομά του ήταν Μιχάλης). Στην ερμηνεία μου αντιγράφω τον παππού μου» πρόσθεσε στην συνέχεια ο ηθοποιός μιλώντας στο «Happy Day» και στην Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό στον «Σασμό»
«Ο παππά Μιχάλης θα παίξει στην πορεία της σειράς ένα πολύ σημαντικό ρόλο για τον σασμό» αποκαλύπτει. Μυστικά και πάθη. Τι θα μείνει κρυφό, εν τέλει; «Όλα θα μαθευτούν στην πορεία. Τίποτα δεν μένει κρυφό» απαντά ο Μιχάλης Αεράκης, στην Σταματίνα Τσιμτσιλή με τον οποίο τον συνδέει κάτι πολύ ιδιαίτερο με τον ρόλο που υποδύεται».

Πηγή : enimerotiko.gr
Trending