ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Fresh News | Φρέσκα Νέα απο την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάτρα 3 παιδιά: Τι πραγματικά είναι η ουσία τροπονίνη που λέγεται ότι βρέθηκε στα ύψη στην Τζωρτζίνα

Πάτρα 3 παιδιά: Η λύση του μυστηρίου είναι στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα είναι θέμα ημερών καθώς σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Την ίδια στιγμή μια ένδειξη από τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού, που παρουσιάζει η εφημερίδα Πελοπόννησος, δείχνει μια ουσία η οποία βρίσκεται στα ύψη.

Πρόκειται για την ένδειξη «τροπονίνη», ουσία της καρδιάς, που έπρεπε να ήταν έως 15 και εμφανίζεται στο 485.

Τι είναι η τροπονίνη

Η τροπονίνη είναι σύμπλεγμα τριών ρυθμιστικών πρωτεϊνών που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μυϊκής συστολής στους σκελετικούς μύες και τον καρδιακό μυ.

Η τροπονίνη βρίσκεται στα κύτταρα του καρδιακού μυ, σύμφωνα με το urmc.rochester.edu. Όταν αυτά τα κύτταρα τραυματίζονται, μπορούν να απελευθερώσουν τροπονίνη και άλλες ουσίες στο αίμα. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά όταν η καρδιά δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά.

«Η ουσία τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά. Προφανώς θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρούμε το αίτιο», εξήγησε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο star.

«Είμαι βέβαιος ότι οι γιατροί θα έχουν σίγουρα αρκετά πλούσιο υλικό, εάν υπάρχει ένα τόσο εκκωφαντικό εύρημα σίγουρα θα το έχουν διερευνήσει. Και εδώ έχουμε το ευτύχημα ότι υπάρχει ένας καταγραφέας/απινιδωτής/βηματοδότης της πλήρους καρδιακής λειτουργίας του παιδιού», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Να σημειωθεί ότι τους δικούς του φόβους εξέφρασε χθες ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας μιλώντας χθες Τρίτη στο MEGA.

Δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς
Συγκεκριμένα, τόνισε πως υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον αναπάντεχο θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσίες που είναι ύποπτες για πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών.

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή» σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.
Η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς.

Continue Reading

Περισσότερα απο ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΝΩ