ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Fresh News | Φρέσκα Νέα απο την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

ΥΓΕΙΑ

Πριν το θετικό τεστ: Τα 2 ύποπτα συμπτώματα της Όμικρον 2 στους εμβολιασμένους που δείχνουν ότι νοσούν

Η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 ή Stealth φαίνεται πως δεν αστειεύεται και αυτός είναι ο λόγος που το νέο διαφαινόμενο κύμα της καθυστέρησε την άρση των μέτρων για τον Μάιο, αφού μόνο για την Παρασκευή 8 Απριλίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 14.763 νέα κρούσματα, 51 θανάτους ενώ 265 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, πριν λίγες ημέρες μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια αλλά και τη διαφορετικότητα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2:

«Έχουμε περιδίνηση της Ομικρον 2 και ορισμένες περιοχές είναι σε πλήρη έξαρση, για παράδειγμα η Κρήτη προπορεύεται με 80%. Είναι μία παραλλαγή που δεν καταλαβαίνει από εμβόλια, ή από προηγούμενες νοσήσεις, ωστόσο χωρίς να επιβαρύνει τους ήδη νοσήσαντες».

«Η συγκεκριμένη μετάλλαξη προσβάλει σε ποσοστό πάνω από το 15% τους άνω των 65 ετών. Υπάρχει φόβος για επιδείνωση των σκληρών δεικτών τις επόμενες μέρες, ωστόσο σταθεροποιείται ο δείκτης των θανάτων».

Η Όμικρον 2 ακόμα και σε εμβολιασμένους μπορεί να παρουσιάσει πολύ ισχυρά συμπτώματα με κάποια από αυτά να είναι κοινά με άλλες γρίπες ή ιώσεις και να μπερδεύουν τους ασθενείς. Μπούκωμα και πονόλαιμος είναι δύο χαρακτηριστικά συμπτώματα της Όμικρον 2 ενώ οι εμβολιασμένοι μπορεί να παρουσιάσουν επίσης καταρροή, κόπωση, πονόλαιμο, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, πυρετό, φτέρνισμα αλλά και τάσεις ναυτίας.

πηγη: instanews.gr

Continue Reading

Περισσότερα απο ΥΓΕΙΑ

ΠΑΝΩ