ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Fresh News | Φρέσκα Νέα απο την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

ΚΟΣΜΟΣ

Πως θα ήταν σήμερα ο Κολοσσός της Ρόδου και άλλα 6 θαύματα του κόσμου αν δεν είχαν καταστραφεί

Επτά θαύματα του κόσμου – Αρχαία χρόνια: Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πως στην αρχαιότητα υπήρξαν θαύματα. Ωστόσο, αν τους ρωτήσει κάποιος το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζουν τον αριθμό τους, αλλά και ποια ήταν τα συγκεκριμένα θαύματα της αρχαιότητας.

Πρόκειται για τα θαύματα, τα οποία πήραν τη συγκεκριμένη ονομασία, καθώς βρίσκονται στον κατάλογο του Αντίπατρου του Σιδωνίου. Ο Αντίπατρος Σιδώνιος ήταν Έλληνας συγγραφέας και ποιητής του 2ου αιώνα π.Χ. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος σύμφωνα και με ιστορικές πηγές, τα είχε επισκεφθεί όλα.

Από τα επτά θαύματα, το μόνο που παραμένει στη θέση του μέχρι και σήμερα είναι, οι Πυραμίδες της Γκίζας. Αυτές αποτελούν τα πιο παλιά και σωζόμενα κτίσματα, αλλά και τις πιο διάσημες από τις πυραμίδες του κόσμου. Όσον αφορά την κατασκευή τους, αυτή υπολογίζεται περίπου στο 2580 π.Χ. Σχετικά με το μέρους που βρίσκονται, αυτό είναι στη Νεκρόπολη της Γκίζας.

Οι πυραμίδες έφεραν εξωτερικά αστραφτερό ασβεστόλιθο. Όμως, με το πέρασμα του χρόνου, αυτός χάθηκε. Μάλιστα, σε μία τρισδιάστατη απεικόνιση, που δημοσίευσε, η «Mail», φαίνεται ξεκάθαρα πως ήταν τα επτά θαύματα του κόσμου σε προγενέστερες χρονικά περιόδους ύπαρξής τους.

Επτά θαύματα του κόσμου – Αρχαία χρόνια: Βίντεο από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας

Επτά θαύματα του κόσμου – Αρχαία χρόνια: Εικόνες από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας

Πηγή : enimerotiko.gr

Continue Reading

Περισσότερα απο ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΝΩ