Connect with us

10 σημαντικά μαθήματα μόδας από τον Giorgio Armani

Ο Giorgio Armani γεννημένος 11 Ιουλίου 1934 είναι ένας από τους πιο διάσημους και ισχυρούς σχεδιαστές μόδας παγκοσμίως. Δημιούργησε ένα στυλ, που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα, παρόλο που η μόδα έχει αλλάξει πάρα πολύ από τότε που ξεκίνησε.

Ο Armani έφερε την επανάσταση στον χώρο της μόδας, αποδεικνύοντας ότι η πολυτέλεια δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι απρόσιτη ή αυστηρή. Το στυλ του είναι συνώνυμο της εκλεπτυσμένης κομψότητας.

Χωρίς αμφιβολία οι συμβουλές του είναι χρήσιμες και πολύτιμες για όλες τις γυναίκες!

“Η κομψότητα δεν έχει σχέση με το αν μας προσέχουν ή όχι, αλλά με το αν μας θυμούνται.”
Ο Αρμάνι έγινε διάσημος, λόγω της επιτυχίας του στο Χόλιγουντ Ο κόσμος της μόδας άρχισε να ασχολείται μαζί του μετά την κυκλοφορία της ταινίας “Επαγγελματίας Ζιγκoλό” το 1980, όπου ο πρωταγωνιστής, Ρίτσαρντ Γκιρ φορούσε από πάνω μέχρι κάτω ρούχα του Αρμάνι. Αυτόματα όλοι οι άντρες του κόσμου ήθελαν να ντύνονται σαν αυτόν και άρχισαν να φοράνε σακάκια, παντελόνια και μπλούζες Αρμάνι.

“Η διαφορά ανάμεσα στο στυλ και την μόδα είναι η ποιότητα.”
Ο Αρμάνι ειδικεύεται στις τέλειες γραμμές, τα μαλακά υφάσματα και την απλότητα. Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι η απλότητα είναι το μυστικό επιτυχίας της κομψότητας. Όλα τα ρούχα του σχεδιαστή είναι γνωστά για την κομψότητα και την αρμονία τους.

“Τα φτηνά παπούτσια είναι ο χειρότερος τρόπος να κάνεις οικονομία. Τα παπούτσια είναι το βασικό κομμάτι κάθε γκαρνταρόμπας.”
“Το να δείχνεις σeξι είναι αυτοπεποίθησης. Είναι θέμα τόσο του μυαλού όσο και του σώματος.”
Ο Αρμάνι υποστηρίζει, ότι θα ήθελε να έχει πιο ωραία μύτη και να ήταν πιο ψηλός. Ωστόσο, έπρεπε να κάνει το καλύτερο με αυτά που είχε στην διάθεσή του. Δεν χρειάζεται να χαραμίζουμε χρόνο σε πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε.

“Χαίρομαι που στις μέρες μας η κομψότητα είναι πάλι της μόδας. Η κομψότητα είναι το κλειδί για το διαχρονικό στυλ, σε κάτι που δεν θα είναι ποτέ εκτός μόδας. Για μένα το προσωπικό στυλ είναι πολύ πιο σημαντικό από τις διάφορες μόδες που εμφανίζονται κατά καιρούς.”
Ο Αρμάνι άλλαξε τους κανόνες στην βιομηχανία της μόδας, αφαιρώντας τα πολλά αξεσουάρ και αντικαθιστώντας τα με πιο casual στοιχεία. Δημιούργησε ένα στυλ πιο απελευθερωμένο για τους άντρες και τις γυναίκες, σχεδιάζοντας πιο χαλαρά παντελόνια, που επέτρεπαν στους ανθρώπους να κινούνται με μεγαλύτερη άνεση, χωρίς όμως να χάνουν την κομψότητά τους.

“Μην προσπαθείτε πάρα πολύ να διαλέξετε ρούχα. Οι πιο κομψοί άνθρωποι στον κόσμο δείχνουν σαν να μην προσπάθησαν καθόλου.”
Στην αρχή της καριέρας του ο Αρμάνι απαρνήθηκε όλους τους φιόγκους και γενικά οτιδήποτε υπερβολικό, το οποίο θα τον απομάκρυνε από την απλότητα. Το διακριτικό γνώρισμα του Αρμάνι έγινε το έμβλημα της αβίαστης κομψότητας. Μαλάκωσε τα περιγράμματα και τα υφάσματα, κάνοντας τα ρούχα του πιο ευχάριστα και άνετα.

“Το μαύρο και το σκούρο μπλε αδυνατίζουν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Χρησιμοποιώντας αυτά τα χρώματα, μπορείτε να πειραματιστείτε με τα σχήματα και τις υφές.”
“Ένα άρωμα είναι κάτι περισσότερο από ένα εκχύλισμα, είναι μια παρουσία στην αφαίρεση. Ένα άρωμα, για μένα, είναι ένας μύθος.”
“Επιλέξτε ουδέτερα υφάσματα, χωρίς φωτεινά στολίδια πάνω τους. Θα σας εξυπηρετήσουν πολύ περισσότερο.”
Οι συνεργάτες του Αρμάνι υποστηρίζουν, ότι τα χέρια του είναι μαγικά. Ο σχεδιαστής παραδέχεται, ότι όταν αγγίζει τα υφάσματα κάτι μαγικό συμβαίνει. Αυτό τον βοηθάει να διαλέξει το καλύτερο ύφασμα. Μετά, τυλίγει τα υφάσματα γύρω από τα σώματα των μοντέλων. Χαρακτηρίζει αυτή την διαδικασία ως το πιο αισθησιακό πράγμα στον κόσμο.

“Η φιλοσοφία μου ήταν να κάνω τους άντρες και τις γυναίκες να αισθάνονται πάντα άνετα μέσα στα ρούχα που φοράνε. Πιστεύω, ότι αυτό είναι η πραγματική πολυτέλεια, που είναι ποθητή από όλους.”
Ο Giorgio Armani άλλαξε για πάντα την άποψή μας για την μόδα. Μόνο μια ιδιοφυΐα μπορεί να το κάνει αυτό μέσα στην βιομηχανία της μόδας.

Πηγή: citypatras
Trending