ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Fresh News | Φρέσκα Νέα απο την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

LIFE STYLE

Μαριέλλα Σαββίδου: Τα 3 μπάτσελορ, η Εθνική Ελλάδος, το ατύχημα των γονιών, το μεγάλο τραύμα και το μπούλινγκ

Η Μαριέλλα Σαββίδου είναι ηθοποιός με καταγωγή από την Κύπρο. Επίσης, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία.Μιλάει άριστα τη γαλλική γλώσσα και έχει συνεργαστεί και με τη γαλλική τηλεόραση.Έζησε, άλλωστε, 12 χρόνια στο Παρίσι όπου σπούδαζε και δούλευε.

Της: Έπη Τρίμη

Πήρε τρία διαφορετικά μπάτσελορ, πολιτικών επιστημών, επικοινωνίας, γαλλικής φιλολογίας και για ένα χρόνο βρέθηκε στο Λονδίνο, όπου κατάφερε να πάρει μάστερ κοινωνιολογίας.

Τηλεοπτικά στην Ελλάδα τη γνωρίσαμε στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη “Εθνική Ελλάδος” στο Mega, ενώ συμμετείχε και στην εκπομπή Καλημερούδια με τον Ντορέττα Παπαδημητρίου. Το 2017 έκανε την εμφάνιση της στη σειρά του Star “Ο άντρας των ονείρων μου”.

Στην Κύπρο έχει παίξει στα: Ελένη η πόρνη (2010 – ΑΝΤ1 Κύπρου), Πρώτη σταγόνα (2014 – ΑΝΤ1 Κύπρου), Την τύχη μου μέσα (2014 – Mega Κύπρου).

Η αγαπημένη ηθοποιός αν και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ελλάδα, την πατρίδα της όμως την Κύπρο την έχει πάντα στην καρδιά της και αρκετά συχνά προσπαθεί να την επισκέπτεται.

Η ψυχοθεραπεία
“Ξεκίνησα να νιώθω ότι το ατύχημα των γονιών μου, μου είχε αφήσει κάποιο τραύμα. Εκεί ήταν που ξεκίνησα ψυχοθεραπεία. Συνειδητοποίησα ότι ήταν δύσκολο όλο αυτό, το δούλεψα και το ξεπέρασα!” εξομολογείται η Μαριέλλα Σαββίδου στο vworld.gr.

Το bullying
«Έχω βιώσει σ’ ένα επίπεδο bullying και bodyshaming. Κατάλαβα, όμως, ότι αυτοί είχαν το πρόβλημα και όχι εγώ. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο το έχουμε λίγο αυτό, να σχολιάζουμε τα κιλά του ενός και του άλλου. Εγώ διεκδίκησα τον χώρο μου και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πήρα πολλά μηνύματα από γυναίκες που μου έλεγαν:

«Κι εγώ έτσι νιώθω, ταυτίζομαι μαζί σου!» ή «σ’ ευχαριστώ που μιλάς θετικά για όλα τα σώματα». Οπότε, όταν βλέπω ότι κάποιοι κακοποιούνται λεκτικά από τρίτους για το σώμα τους και το bodyshaming που βιώνουν, θυμώνω και στεναχωριέμαι. Εκεί μπορεί να μιλήσω με θυμό – και χωρίς φόβο! Για μένα μπορεί να μην ασχοληθώ καν», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της και εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι «συγχαρητήρια» αφού έτσι προτρέπει τις γυναίκες να μάθουν να αγαπούν τις καμπύλες τους.

Άλλο το coming out και άλλο το outing
Η Μαριέλλα Σαββίδου ξεκαθάρισε στο Hello Κύπρου ότι το coming out συμβαίνει όταν το άτομο από δική του πρόθεση ,θέλει να μιλήσει για τον σεξουαλικό προσδιορισμό του και το outing ως έννοια αφορά την ακούσια έκθεση του ατόμου σε σχέση με τον σεξουαλικό του προσδιορισμό. Δηλαδή,,όταν ένας άνθρωπος δηλώνει ο ίδιος ότι είναι gay είναι το λεγόμενο ‘coming out’ και στην αντίθετη περίπτωση στο outing δηλαδή ,όταν άλλοι εκθέτουν την σεξουαλική ταυτότητα του ατόμου χωρίς την συναίνεση του.

Η γνωστή ηθοποιός αφότου έθιξε το πολύ σημαντικό θέμα του coming out και του outing , μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η στήριξη από το φιλικό περιβάλλον του ατόμου καθώς επίσης και στο ατομικό δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό.

Continue Reading

Περισσότερα απο LIFE STYLE

ΠΑΝΩ