Connect with us

«Γιατί μου έκοψαν το χέρι;»: Αυτός είναι ο 15χρονος Θοδωρής που τραυματίστηκε σοβαρά από μεθυσμένο οδηγό ταχύπλοου στην Άνδρο

Άνδρος: Συγκλονίζει ο 15χρονος αθλητής

 

 

Αθλητής είναι ο 15χρονος, Θοδωρής Βασιλικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ταχύπλοο. Το μοιραίο ατύχημα συνέβη 16 μέτρα από την ακτή στην Άνδρο και ο οδηγός του ταχύπλοου ήταν μεθυσμένος.

Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Ξεκίνησε μικρός από τα Optimist και τα τελευταία χρόνια μεταπήδησε φυσιολογικά στα Laser4,7 (Ilca4) με καλές προοπτικές για την εξέλιξή του.

Μετά το ατύχημα που προκάλεσε κάποιος που βρέθηκε με ανεβασμένα ποσοστά αλκοόλ στο αίμα του, όλοι ελπίζουν η μικροχειρουργική που εφαρμόστηκε από τους ειδικούς γιατρούς του ΚΑΤ να έχει επιτυχία και το παιδί να γυρίσει γερός σ΄αυτό που αγαπάει.

Ο φίλος του που τον τράβηξε από το χέρι και τον προφύλαξε από τα χειρότερα ήταν ο Πέτρος Τσορτανίδης με τον οποίο ήταν συναθλητές στον ΝΟΑ και αδελφός του παγκόσμιου πρωταθλητή Λεωνίδα Τσορτανίδη.

 

«Γιατί μου έκοψαν το χέρι;»: Αυτός είναι ο 15χρονος Θοδωρής που τραυματίστηκε σοβαρά από μεθυσμένο οδηγό ταχύπλοου στην Άνδρο

 

Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 15χρονου Θοδωρή που, την περασμένη Κυριακή (07.08.2022), τραυματίστηκε από ταχύπλοο την ώρα που έκανε ψαροτούφεκο με φίλο του σε παραλία της Άνδρου.

 

Τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά το ατύχημα στην Άνδρο περιέγραψε ο 20χρονος ψαροτουφεκάς φίλος του Πέτρος Τσορτανίδης. Είπε πως το πρώτο πράγμα που του είχε ο 15χρονος Θοδωρής αφού τραυματίστηκε από το ταχύπλοο ήταν «γιατί μου κόψανε το χέρι;».

 

Άνδρος: Το χρονικό του ατυχήματος

 

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΑ ΜΟΙΡΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ;

«Η μόνη σκέψη που θυμάμαι να κάνω, αφού βρεθήκαμε κάτω από το σκάφος, ήταν ποια στιγμή θα περάσει από πάνω μας η προπέλα να πεθάνουμε, δηλαδή ήταν πολύ τρομακτική η στιγμή», είπε αρχικά. Και συνέχισε: «Εμείς ήμασταν σε μια απόσταση 15 – 20 μέτρα από την ακτή και ψαρεύαμε. Είχαμε τη σημαδούρα μας μαζί μας, δεμένη πάνω στον Θοδωρή, σε μια απόσταση 10 μέτρων. Και ενώ ο Θοδωρής έδενε το ψάρι στο σώμα του και κοιτούσε τον βυθό άκουσα τη μηχανή του φουσκωτού και σήκωσα το κεφάλι μου και είδα ένα φουσκωτό να κατευθύνεται κατά πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα και ήταν σε μια απόσταση 30 με 40 μέτρα».

«Άρχισα να φωνάζω με όλη μου τη δύναμη και να κουνάω το δεξί μου χέρι στον αέρα. Δε γίναμε αντιληπτοί από τον χειριστή του σκάφους. Συνέχισε να κατευθύνεται προς τα πάνω μας, δεν άλλαξε πορεία, ούτε μείωσε ταχύτητα και απευθείας έπιασα με το αριστερό μου χέρι το Θοδωρή, που δεν είχε καταλάβει ακόμα ότι έρχεται καταπάνω μας ένα σκάφος. Τον τράβηξα με όλη μου τη δύναμη προς τα δεξιά μου για να απομακρυνθούμε από το σημείο», είπε ο 20χρονος.

Τα λεπτά που ακολούθησαν, όπως είπε ο νεαρός ψαροντουφεκάς, ήταν εφιαλτικά. Με όση δύναμη είχε προσπαθούσε να κρατήσει στην επιφάνεια της θάλασσας τον Θοδωρή που αιμορραγούσε. Ταυτόχρονα, έκανε σήμα στον χειριστή του σκάφους να τον βοηθήσει για να τον μεταφέρουν στη στεριά. «Ήμουν σοκαρισμένος, το μόνο που είπε ήταν “γιατί μου κόψανε το χέρι“», συμπλήρωσε.

 

 

«Γιατί μου έκοψαν το χέρι;»: Αυτός είναι ο 15χρονος Θοδωρής που τραυματίστηκε σοβαρά από μεθυσμένο οδηγό ταχύπλοου στην Άνδρο

 

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 15ΧΡΟΝΟΥ

Σύμφωνα με το Star, οι γιατροί της μικροχειρουργικής άνω άκρου στο ΚΑΤ που χειρούργησαν τον 15χρονου θεωρούν τα επόμενα δύο 24ωρα κρίσιμα, καθώς, αν και η επέμβαση ήταν επιτυχημένη, χρειάζεται χρόνος ώστε να αρχίσει το χέρι του παιδιού να αιματώνεται. Η πρόσκρουση στην προπέλα του σκάφους είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ζωτικής σημασίας όργανα στο χέρι.

«Δεν κατάλαβα πως ακριβώς συνέβη. Εγώ και ο φίλος μου βρισκόμασταν στη θάλασσα όταν ξαφνικά πέρασε από πάνω μας το σκάφος. Ο φίλος μου αντέδρασε και με τράβηξε», είπε ο 15χρονος στους γιατρούς όταν έφτασε στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

Ο χειριστής του σκάφους βρέθηκε σε έλεγχο να έχει υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ. Συνελήφθη αρχικά αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελεα.
Trending